Wel eens een oldtimer bustocht door het prachtige Friese landschap willen maken? En dan ook een museumbezoek met een gratis kop koffie/thee? Dat organiseert het Nationaal Openbaarvervoer Museum samen met Museum Heerenveen voor u!

De opstapplaats is in Ouwsterhaule waar vandaan u na een mooie route een stop maakt bij Museum Heerenveen. Hierna keert u weer terug naar Ouwsterhaule en kunt u het Nationaal Openbaarvervoer Museum bezoeken. Het programma duurt totaal ongeveer 3 uur.

De rit in een schitterende oldtimer bus is een belevenis die nostalgie voor de oudere reizigers kan oproepen. Jongere deelnemers zullen een nieuwe ervaring ondergaan en zich verwonderen over hoe het vroeger was om per bus te reizen.

Tijdens de stop bij Museum Heerenveen is van alles te zien. Van actuele tentoonstellingen tot de  geschiedenis van Heerenveen. U kunt de waardevolle collectie op uw gemak bekijken en nagenieten in het museumcafé. Voor kinderen is een workshop beschikbaar.  

Daarna kunt u weer opstappen om uw weg te vervolgen naar de startplaats Ouwsterhaule. Daar bent u in de gelegenheid het Nationaal Openbaarvervoer Museum te bezoeken: hoe was het toen en hoe is het nu? Van kinderspeelhoek, modeltreinbaan, schaalmodellen van autobussen en treinen tot echte bussen: u vindt het hier allemaal.

Praktische informatie

Wanneer: zaterdagmiddag op 20 april, 25 mei, 22 juni, 13 juli en 28 september 2024

Tijden:  van 13 uur – 16 uur

Aantal deelnemers: 15 – 45 personen

Aanmelden: tot uiterlijk de donderdag ervoor, vóór 12.00 uur per e-mail info@novmuseum.nl  of

telefoonnummer 0513-795068.

Prijzen: Bus + Nationaal Openbaarvervoer Museum      € 7,50

Museum Heerenveen (inclusief consumptie); € 8,50    Museumkaarthouders gratis;

kinderen 0-5 jaar gratis, 6 – 17 jaar € 4, 50

Opstapplek: Jetze Veldstraweg 46a, 8513 CJ in Ouwsterhaule. (tegenover de kerk)